کمپوست در پایان فاز دوم

ویژگی های کمپوست در پایان فاز دوم چیست ؟

1-شاخص های فیزیکی:

رنگ: رنگ کلش کمپوست قهوهای، تیره با لکه های سفید مایل به خاکستری است.

بو: از کمپوست دیگر بوی آمونیاک به مشام نمیرسد (کمپوست بوی شیرین علف تازه میدهد(.

سختی: اگر مقداری از کلش کمپوست قارچ را برداشته و با دو دست جدا کنیم، مقاومتی احساس نمیکنیم؛ زیرا با عنایت به اتمام مراحل کمپوست سازی کلش گندم کامل پوسیده و به هوموس تبدیل شده است. . کمپوست آماده شده نباید بوی تعفن و بدی داشته باشد .

کمپوست قارچ خوب و با کیفیت بویی شبیه یونجه تازه درو شده و یا قارچ تازه  دارد اگر بوی آمونیاک دهد آماده سازی آن اشکال دارد. الیاف کاه و کلش می بایست با  پیچاندن به راحتی ازهم  از هم جدا شود.

رطوبت : میزان رطوبت کمپوست قارچ دکمه ای را می توان بغیر از دستگاه رطوبت سنج با  با دست اندازه گرفت برای این کار کمی کمپوست را در مشت میفشاریم اگر یکی دو قطره آب از آن چکید رطوبت آن مناسب است و اگر آب زیادی از آن خارج شد ر رطوبت زیاد است و باید رطوبت آن را ً تبخیر کرد و اگر کمبود رطوبت داشت پساز انتقال به بستر کشت در سالن با استفاده از رطوبت ساز آن را تامین کرد.

2- شاخص های شیمیایی :

–  میزان رطوبت: 68%

–  میزان نیتروژن:2/2 % وزن خشک مواد

–  میزان آمونیاک: حداکثر 01/0( %ppm100)

–   نسبت کربن به ازت 16

–  اسیدیته ( PH) =7.5

–  کمپوست قارچ پس از آماده شدن باید بلافاصله مصرف شود؛ در غیر این صورت بدلیل افزایش دما با فعالیت میکرو ارگانیسم های  دمای آن بالا رفته و منجر به تولید اموتیاک و همچنین  فاسد شدن آن می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *