مزایای کمپوست مصنوعی قارچ نسبت به کمپوست طبیعی
تقسیم بندی کمپوست به دودسته طبیعی و مصنوعی براساس نوع مواد اولیه بکار رفته در تولید کمپوست قارچ انجام گرفته ، در ترکیب کمپوست طبیعی از کود اسبی + سنگ گچ+ آب استفاده می شود و در ترکیب کمپوست مصنوعی از کلش گندم آبی+کود مرغی گوشتی +اوره+ملاس چغندرقند+سنگ گچ استفاده می شود.
یکی از مهمترین دلایل بوجود آمدن روش مصنوعی تولید کمپوست بدلیل محدویت در تامین مواد اولیه تولید کمپوست طبیعی است بدلیل افزایش تقاضای مصرف قارچ و محدودیت تولید کنندگان قارچ به واسطه کمبود مواد اولیه مناسب تولید کمپوست طبیعی ،پژوهشگران روش های تولید کمپوستی براساس ضایعات زارعی(کاه و کلش گندم، نیشکر، باگاس و…) کشف کردند
کمپوست مصنوعی از نظر کمی و کیفی در حد بسیار بالاتری نسبت به کمپوست طبیعی قرار داشته و افزایش راندمان تولید به خاطر هوادهی مناسب تر در کمپوست مصنوعی می باشد که در کمپوست انجام می پذیرد. کمپوست مصنوعی از نظر کیفیت و بافت تقریبا” یکنواخت بوده و میسیلیوم قارچ راحت تر درون آن ریسه می دواند. درمقابل، کیفیت کمپوست طبیعی پایین بوده و تولید محصول به نسبت بسیار کمتر وکیفیت نامطلوب خواهد بود در این صورت در مراحل تهیه کمپوست طبیعی بخاطر عدم انجام پاستوریزاسیون ، آفات و بیماری های زیادی در کمپوست گسترش یافته و طغیان آنها باعث صدمه به میسیلیوم قارچ شود.زمان لازم جهت تهیه کمپوست مصنوعی به روش طولانی مدت حدودا” یک هفته بیشتر از کمپوست طبیعی است. و مدت زمان روش کوتاه مدت تولید کمپوست دوهفته کمتر از کمپوست طبیعی است .
به طور خلاصه مزایای کمپوست مصنوعی نسبت به کمپوست طبیعی شامل موارد زیر می باشد:
- باردهی بالاتر کمپوست
- امکان مکانیزاسیون تولید قارچ و کمپوست
- مواداولیه ارزان تر
- دسترسی آسان و زیادتر به مواد اولیه
- بافت یکنواخت تر کمپوست
- کنترل آفات و بیماری ها بدلیل پاستوریزاسیون کامل کمپوست
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!