مزایای کمپوست مصنوعی قارچ نسبت به کمپوست طبیعی

 

تقسیم بندی کمپوست به دودسته طبیعی و مصنوعی براساس نوع مواد اولیه بکار رفته در تولید کمپوست قارچ انجام گرفته ، در ترکیب کمپوست طبیعی از کود اسبی + سنگ گچ+ آب  استفاده می شود و در ترکیب کمپوست مصنوعی  از کلش گندم آبی+کود مرغی  گوشتی +اوره+ملاس چغندرقند+سنگ گچ استفاده می شود.

یکی از مهمترین دلایل بوجود آمدن روش مصنوعی تولید کمپوست بدلیل محدویت در تامین مواد اولیه  تولید کمپوست طبیعی است بدلیل افزایش تقاضای مصرف قارچ و محدودیت تولید کنندگان قارچ به واسطه کمبود مواد اولیه مناسب تولید کمپوست طبیعی ،پژوهشگران روش های تولید کمپوستی براساس ضایعات زارعی(کاه و کلش گندم، نیشکر، باگاس و…) کشف کردند

کمپوست مصنوعی از نظر کمی و کیفی در حد بسیار بالاتری نسبت به کمپوست طبیعی  قرار داشته و افزایش راندمان تولید به خاطر هوادهی مناسب تر در کمپوست مصنوعی  می باشد که در کمپوست  انجام می پذیرد. کمپوست مصنوعی از نظر کیفیت و بافت تقریبا” یکنواخت بوده و میسیلیوم قارچ راحت تر درون آن ریسه می دواند.  درمقابل، کیفیت کمپوست طبیعی پایین  بوده و تولید محصول  به نسبت بسیار کمتر وکیفیت نامطلوب خواهد بود  در این صورت در مراحل تهیه کمپوست طبیعی  بخاطر عدم انجام پاستوریزاسیون ، آفات و بیماری های زیادی  در کمپوست گسترش یافته و طغیان آنها  باعث صدمه به میسیلیوم قارچ شود.زمان لازم جهت تهیه کمپوست مصنوعی به روش طولانی مدت حدودا” یک هفته بیشتر از کمپوست طبیعی است. و مدت زمان روش کوتاه مدت تولید کمپوست دوهفته کمتر از کمپوست طبیعی است .

به طور خلاصه مزایای کمپوست مصنوعی نسبت به کمپوست طبیعی شامل موارد زیر می باشد:

  1. باردهی بالاتر کمپوست
  2. امکان مکانیزاسیون تولید قارچ و کمپوست
  3. مواداولیه ارزان تر
  4. دسترسی آسان و زیادتر به مواد اولیه
  5. بافت یکنواخت تر کمپوست
  6. کنترل آفات و بیماری ها بدلیل پاستوریزاسیون کامل کمپوست
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *