نکات اساسی جهت جلوگیری از بروز آفات وبیماری ها در داخل سالن پرورش قارچ

 

قسمت اول :

کمپوست ماده غذایی آماده ای است که با توجه به محتوی غنی در معرض هجوم آفات و بیماری های گوناگون قرار می گیرد در صورت عدم رعایت اصول اساسی در بروز آفات و بیماری های  منجر به ضرر و زیان جبران ناپذیری بر درآمد پرورش دهنده قارچ می شود. رعایت این اصول بسیار کم هزینه تر از مقابله مستقیم با آفات و بیماری های است  با بکارگیری نکات اصلی زیر  جهت جلوگیری از بروز آفات و بیماری های در داخل سالن پرورش قارچ می توان در تولید قارچ به موفقیت رسید  :

 

  • استفاده از فیلتر هوا روی دستگاه هواساز
  • استفاده از توری های ریز بروی درب جهت جلوگیری از ورود حشرات و آفات داخل سالن
  • استفاده از کفش و دستکش مخصوص کار برای هر کارگر
  • استفاده از روپوش مخصوص جهت و بازدید و کار داخل سالن
  • ضدعفونی راهروهای دستیابی سالن به طور روزانه
  • شستشوسالن بعد از هر روز کاری
  • دور نمودن ضایعات قارچ (ته قارچ ها) بعد از برداشت محصول
  • جدا کردن فاز یک و دو کمپوست سازی از فاز پرورش قارچ
  • برداشت محصول سالن ها به ترتیب اولویت ونیز تقسیم بندی کارگران و قارچ چین ها و بستن درب سالن ها حین کار
  • تعبیه حوضچه آب آهک و فرمالین در جلوی درب ورودی کارگاه و قارچ چین ها و بستن درب سالن ها حین کار
  • استفاده از محلول فرمالین وآب ژاول تا قبل از مرحله هوادهی در سالن
  • استفاده از قارچ کش ها و باکتری کش ها بروی خاک پوششی
  • رعایت نظم و انظباط کاری در هردوره تولید
  • جلوگیری از نوسانات دمایی و رطوبتی داخل سالن
  • استفاده از ادوات و تجهیزات استریل شده درهنگام کار
  • استفاده از کمپوست و خاک پوششی با کیفیت
  • خارج نمودن قسمت های بیمارشده بستر از سالن پرورش قارچ
  • استفاده از دستگاههای پیشرفته نظیر هواسازو روطبت ساز و دستگاههای گرمایشی وسرمایشی
  • پاستوریزه کامل سالن همراه با کمپوست تخلیه ای
  • شستشوی کامل سالن بعد از تخلیه و استفاده ازمحلول فرمالین

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *