نکات اساسی جهت جلوگیری از بروز آفات وبیماری ها در داخل سالن پرورش قارچ
قسمت اول :
کمپوست ماده غذایی آماده ای است که با توجه به محتوی غنی در معرض هجوم آفات و بیماری های گوناگون قرار می گیرد در صورت عدم رعایت اصول اساسی در بروز آفات و بیماری های منجر به ضرر و زیان جبران ناپذیری بر درآمد پرورش دهنده قارچ می شود. رعایت این اصول بسیار کم هزینه تر از مقابله مستقیم با آفات و بیماری های است با بکارگیری نکات اصلی زیر جهت جلوگیری از بروز آفات و بیماری های در داخل سالن پرورش قارچ می توان در تولید قارچ به موفقیت رسید :
- استفاده از فیلتر هوا روی دستگاه هواساز
- استفاده از توری های ریز بروی درب جهت جلوگیری از ورود حشرات و آفات داخل سالن
- استفاده از کفش و دستکش مخصوص کار برای هر کارگر
- استفاده از روپوش مخصوص جهت و بازدید و کار داخل سالن
- ضدعفونی راهروهای دستیابی سالن به طور روزانه
- شستشوسالن بعد از هر روز کاری
- دور نمودن ضایعات قارچ (ته قارچ ها) بعد از برداشت محصول
- جدا کردن فاز یک و دو کمپوست سازی از فاز پرورش قارچ
- برداشت محصول سالن ها به ترتیب اولویت ونیز تقسیم بندی کارگران و قارچ چین ها و بستن درب سالن ها حین کار
- تعبیه حوضچه آب آهک و فرمالین در جلوی درب ورودی کارگاه و قارچ چین ها و بستن درب سالن ها حین کار
- استفاده از محلول فرمالین وآب ژاول تا قبل از مرحله هوادهی در سالن
- استفاده از قارچ کش ها و باکتری کش ها بروی خاک پوششی
- رعایت نظم و انظباط کاری در هردوره تولید
- جلوگیری از نوسانات دمایی و رطوبتی داخل سالن
- استفاده از ادوات و تجهیزات استریل شده درهنگام کار
- استفاده از کمپوست و خاک پوششی با کیفیت
- خارج نمودن قسمت های بیمارشده بستر از سالن پرورش قارچ
- استفاده از دستگاههای پیشرفته نظیر هواسازو روطبت ساز و دستگاههای گرمایشی وسرمایشی
- پاستوریزه کامل سالن همراه با کمپوست تخلیه ای
- شستشوی کامل سالن بعد از تخلیه و استفاده ازمحلول فرمالین
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!