10 نشانه حضور ویروس در سالن های پرورش قارچ چیست؟

بیماری های ویروسی در سالن های پرورش قارچ دکمه ای سخت ترین انواع بیماری ها هستند زیرا تشخیص بیماری های ویروسی و کنترل آن ها بسیار مشکل است. معمولاً نتیجه ی حضور و فعالیت یک ویروس در سالن های پرورش، کاهش ناگهانی در عملکرد محصول و یا فقدان کامل قارچ ها در سطح بستر می باشد.

قارچ های دکمه ای سفید نوعی از قارچ های حساس هستند یعنی با کوچکترین مشکل و آلودگی دچار بیماری و ویروس میشوند. کسانی که به پرورش قارچ دکمه ای میپردازند باید تجربه کافی را داشته باشند و یا حداقل نکات جلوگیری از ورود این بیماری های ویروسی را بدانند و اجرا کنند. و همچنین از تجهیزات قارچ دکمه ای با کیفیت بالا استفاده نمایند.

در این مقاله به 10 نشانه ی حضور ویروس ها در سالن های پرورش قارچ دکمه ای پرداخته می شود:

1- اگر قبل از مرحله ی خاکدهی ویروس نقاط مختلفی از بستر را آلوده کرده باشد، ممکن است در فلش اول مقداری قارچ از این مناطق تولید شود ولی در فلش های بعدی از این مناطق آلوده هیچ قارچی به دست نمی آید و در کل عملکرد کاهش می یابد.

2- اگر ویروس در مرحله ی خاکدهی و یا مراحل بعد از آن، سالن را آلوده کند، کاهش عملکرد کمتر خواهد بود. در این حالت، قارچ های تغییر شکل یافته که خاکستری رنگ هستند را می بینیم، ولی خطری که آلودگی بعد از مراحل خاکدهی ایجاد می کند، شیوع و انتقال ویروس به سایر سالن ها و دیگر نقاط مزرعه برای دوره های بعدی تولید است.

3- اگر بذر آلوده به ویروس وارد کمپوست شود، در هنگام تقاطع و ورود به فاز زایشی میسلیوم های سالم و میسلیوم های آلوده، ویروس ها وارد هیف ها شده و در سرتاسر میسلیوم ها پخش می شوند و با انجام عملیات رافلینگ و ککینگ انتشار بیماری سریع تر انجام می گیرد، شناسایی حضور ویروس در این مرحله بسیار مشکل است.

4- در برخی از نقاط بستر که میسیلیوم در حال رشد است، ناگهان میسیلیوم ها ناپدید می شوند.

5- قارچ های آلوده به ویروس به کندی رشد می کنند و اتصال سستی به خاک پوششی دارند و با کمترین فشار از جا کنده می شوند.

6- در حالات شدید میزان قارچ­ های رشد یافته بر سطح بسترها بسیار کم بوده و اغلب آن ها دارای بدشکلی می­ باشند.

7- در برخی موارد کلاهک های قارچ ها بسیار کوچک و پایه ها بسیار بلند شده و کلاهک کثیف می شود و در اصطلاح قارچ ها شبیه به چوب طبل می شوند.

8- گاهی فقط کاهش عملکرد محصول از نشانه های حضور ویروس در سالن می باشد.

9- در سالن آلوده به ویروس فلش اول دیرتر از موعد به بار می نشیند.

10- ویروس ها به کمک اسپورهای آلوده و بقایای آلوده میسیلیوم ها از طریق باد، حشرات، لباس های کارکنان و تجهیزات به راحتی از یک سالن به دیگر قسمت های مزرعه شیوع می یابد و کل مزرعه را درگیر می کند به نحوی که حتی تولید را فلج می کند.

این 10 مورد تعدادی از راه هایی بود که میتواند به شما کمک کند حضور ویروس در سالن را تشخیص دهید. برای اینکه بتوانید این ویروس ها را از سالن پرورش قارچ خارج کنید مقالات بعدی ما را مطالعه کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *