Mass Pinning در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟
افزایش غیر معمول سطح پینزایی از عمده مشکلات مزارع تولید قارچ دکمهایی در Agaricus bisporous تولید قارچهای ریز و با کیفیت بسیار پایین و بازارپسندی بسیار کم میباشد. خصوصا در مزارع صنعتی تولید قارچ که دارای برند تجاری میباشد. راندمان بالای تولید قارچ به همراه کیفیت و ماندگاری محصول و در نهایت رضایتمندی مشتری از عمده عوامل مهم تولید قارچ خوراکی میباشد. دارا بودن دانش و تجربهکاری در کنار یکدیگر به همراه داشتن مواد با کیفیت از جمله عوامل مهم تولید میباشد.
افزایش غیر معمول سطح پینزایی بر روی بستر منجر به تولید قارچهای بسیار ریز و با کیفیت پایین میشود. در این حالت پینهای بسیار زیاد و متعدد بر روی بستر تشکیل میشود که به علت عدم فضای مناسب جهت رشد، کلاهکهایی با سایز کوچک، کیفیت پایین، عدم ماندگاری و در نهایت باز شدن کلاهک را موجب میشود. از عوامل مهم و تاثیرگذار بر روی این پدیده میتوان به بافت سبک خاک پوششی اشاره کرد که علاوه بر تشکیل پینهای زیاد و متعدد بر روی بستر در نقاطی از بستر شاهد تعداد بسیار زیادی از پینهدهای ریز میباشیم که قادر به تبدیل شدن به قارچ بالغ نمیباشند و در نتیجهoverlay شدید بر روی بستر ایجاد شده و بافت پوششی را سست میکند و از بین میبرد. در پینزایی مفرط شرایط آب و هوایی، تبخیر بالای سطحی، درجه حرارت و دیاکسیدکربن در مراحل اولیه رشد رویشی به زایشی بسیار حائز اهمیت میباشد.
برای تشکیل میوه بصورت مناسب باید میزان تفاوت بین دمای کمپوست و دمای هوا در حدود 5/1 – 2 درجه سانتیگراد باشد، مثلا دمای هوا 18 و دمای کمپوست 20 درجه سانتیگراد در نظر گرفته شود. این تفاوت تا حدی بسته به روش سرد کردن میباشد.
در صورتی که کاهش دمای سالن و کااهش غلظت CO2 محیط سالن پرورش کوتاهتر از یک دوره 48 ساعته رخ بدهدMass Pinning را شاهد هستیم. کاهش درجه حرارت کمپوست طی 3 الی 4 روز و کاهش تدریجی غلظت CO2 محیط تعداد پینها را بر روی بستر کاهش و پیندهی را متعادل میسازد. بالعکس افزایش بیش از حد دما و CO2 در سالن نیز باعث کمباری سالن میشود. بهترین دما برای کمپوست 19-20 درجه سانتیگراد در زمان شوکدهی و غلظت CO2 نیز بینppm 1200-1000 پیشنهاد میگردد. خاکدهی با عمق کم، استفاده از خاک پوششی خشک، عدم آمادهسازی خاک پوششی ورودی به سالن پرورش و هوادهی زودتر یا دیرتر از عوامل تاثیرگذار در پینزایی زیاد سطح بستر میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!